ЙОРДАНОВДЕН Е! БОГОЯВЛЕНИЕ!

3126

8 годишният Кристиян Димчев Иванов от Харманли улови Светия кръст във водите на река Харманлийска. Над 30 млади момчета и мъже се включиха в тържествения ритуал, като по традиция, преди това играха мъжкото ледено хоро. Община Харманли осигури парична награда за победителя. Средствата, събрани на днешния Йордановден ще бъдат дарени на болно дете от града. 
Празникът за харманлийци започна рано сутринта с тържествени литургии в двете църкви. Малко по-късно от сградата на Община Харманли тръгна литийно шествие към моста на река Харманлийска, където се беше събрало множество от хора, дошли да наблюдават общоградското събитие. 
Кметът Мария Киркова приветства своите съграждани и гостите на града, като пожела на всички здраве и благоденствие. Архиерейски наместник Отец Живко Петров и Отец Георги отслужиха водосвет. Официални гости на събитието бяха народните представители Евгения Ангелова и Георги Станков, както и заместник областният управител д-р Стефка Здравкова. 
Община Харманли благодари на всички, които допринесоха в организацията на празника. Специални благодарности на Иван Дулев и групата смели мъже, които и тази година ни направиха свидетели на едно събитие, което ни кара да се чувстваме горди българи. Благодарност и към екипа и самодейците от НЧ „Дружба 1870” Харманли.