XII МЕЖДУНАРОДЕН ХОРОВ ФЕСТИВАЛ „ХАРМОНИЯ“

2120

На 8, 9 и 10 юни, Харманли ще е домакин на дванадесетото издание на международния хоров фестивал „Хармония”. Очакват се девет хорови колектива с 300 изпълнители от четири държави. За пръв път на харманлийска сцена ще посрещнем участници от далечна Финландия. 
Община Харманли, Народно читалище „Дружба 1870“ и Сдружение „Славей 1896“, канят всички жители и гости на града да се потопят в магията на хоровото изкуство.
Тържественото откриване на фестивала е на 8 юни от 18:00 часа в НЧ „Дружба-1870“ с участието на Смесен хор „Славей“ Харманли; Младежки хор на Национално училище за музикално и сценично изкуство Бургас; Детско-юношески хор „Катаянмарят“ гр.Пори, Финландия; Полифоничен хор „Емелия“ гр.Патра, Гърция; Смесен хор „Йон Виду“ гр.Лугож, Румъния.
Програмата за втория ден на фестивала, с начало 18:00 часа включва изпълнения на: Камерен хор “Канта нова“ София; Хор „Нея Редестос“ Терми, Гърция; Камерен хор „Иван Спасов“ Пловдив и Хор „Тагарадес“ Солун, Гърция. 
В неделя от 10:00 часа, в храм „Св.Иван Рилски” е финалът на фестивалната програма с концерт на хор „Йон Виду“ Румъния, хор “Канта нова“ София и хор „Иван Спасов“ Пловдив.