ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ, КЪМ СВЕТЛА БЪДНИНА ВЪРВИ.

233
С многолюдно празнично шествие, вървящо под звуците на българския всеучилищен химн „Върви народе възродени“ бе отбелязан най-българският празник – 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, писменост и култура и славянската книжовност.
Празникът продължи на пл. „Възраждане“ с издигането на националния флаг. Кмета на Община Харманли г-жа Мария Киркова поздрави съвременните български просветители, хората които всеотдайно съхраняват и разпространяват българската писменост и култура: „Поклон и благодарност към всички български учители, които носят възрожденския дух и предават любовта към българското слово, писменост и реч!“ А на абитуриентите пожела: „На първо място всеки един от вас винаги да остане човек. Не се страхувайте да живеете, нека добротата, вярата в себе си и духовната сила ви помагат да вървите напред.“
Бе спазена и традицията по предаването и приемането на знамената на СУ „Неофит Рилски” и ПГЕТ „Захари Стоянов“.
Поздрав за всички отправиха и децата от детска градина „Пролет“ с Виенски валс.
Кмета г-жа Мария Киркова връчи Гражданският Почетен Медал на Американския университет в България за изключителни академични постижения, гражданска ангажираност и лидерски потенциал на Джано Михайлов от СУ "Неофит Рилски" град Харманли, който е приет със стипендия за отлични постижения в Американския Университет в България и Грамота от Американския университет на директора на СУ "Неофит Рилски" г-жа Палова.
По традиция по случай 24-ти май с диплом и парична награда от община Харманли бяха удостоени отличниците на випуск 2022 от СУ „Неофит Рилски” и ПГЕТ„Захарий Стоянов”. Тази година с отличен успех завършват 18 випусници. Десет от тях с пълно отличие и осем с общ успех над 5,50.
Награди за отлични резултати и успешно дипломиране бяха връчени и от г-жа Емилия Тодорова президент на „Инър Уийл клуб“ Харманли, от г-жа Катя Стоянова президент на клуб „Бизнесът за Харманли“ и от г-н Румен Русев президент на „Ротари клуб“ Харманли.