СУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

3023

СУ „Неофит Рилски“ отбеляза своя патронен празник. Гост на събитието бе Кметът на Община Харманли Мария Киркова. Празничната програма започна с откриване на паметна плоча на Марин Велев - основател и първи директор на училището. Мемориалният знак бе открит от Кмета Мария Киркова и Директора на училището Боряна Петрова. 
„Приветствам с вълнение и респект идеята за откриването на тази паметна плоча, защото будителите и основателите на просветното дело в Харманли трябва да се знаят и помнят, трябва да се славят и почитат. Наша е отговорността да опазим паметта жива, а днешното събитие е доказателство, че в Харманли живеят и творят признателни и родолюбиви хора.“- подчерта кметът Мария Киркова в поздравителните си думи към присъстващите. На учители и ученици тя пожела здраве и творчески успехи. 
 Малко по-късно, в учителската стая, тя присъства на тържеството по повод 90- сет годишния юбилей на Тодор Попов, учител и дългогодишен директор на училището. Една емоционална среща за всички присъстващи, бивши и настоящи учители, които поднесоха благопожеланията си към юбиляря. С китка здравец и поздравителен адрес го поздрави и градоначалникът. Мария Киркова му пожела здраве и спокойни дни, споделени със семейство и приятели.