ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ЦСОП „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“ ХАРМАНЛИ

2298

Днес, ЦСОП „П. Р. Славейков“ Харманли отпразнува своя II-ри патронен празник. За две години учителите и служителите на центъра се утвърдиха като успешен екип, от който черпят опит много други подобни центрове в България. 
В Поздравителният адрес по повод празника на ЦСОП „П. Р. Славейков“, кметът на Община Харманли госпожа Мария Киркова поднесе своите пожелания за здраве, енергия и сила на всички учители, възпитатели и служители: „Продължавайте с нестихващо вдъхновение да творите и да оставяте своя отпечатък в социалния живот на гр. Харманли“. 
Празникът бе открит от най-малките възпитаници на ЦСОП. Подбрани стихове направиха встъплението към основната част от програмата. Тя бе изпълнена с много песни, народни и модерни танци, както и стихотворения. Особено се открои и театралната част от тържеството. Група ученици заедно със своя музикален педагог бяха подготвили за публиката драматизация на приказката „Медената питка“. А още по-голямо настроение сред публиката създадоха игрите в нея, организирани от водещите на тържеството. Празникът внесе добро и приятно настроение на всички присъстващи гости на събитието.
И поздравите не закъсняха. Народно читалище „Харманли 2001“ съвместно със Сдружение „Бизнесът за Харманли“ отправиха своите поздравления под формата на песни, изпълнени от група „Сладурани“. Те загатнаха и за внасянето на тортата по случай празника. Тя, както и всички лакомства за децата бяха изработени от самия кулинарен кръжок към ЦСОП. 
Програмата бе закрита от г-н Георги Бакалов, Директор на ЦСОП „П. Р. Славейков“ Харманли. Той отправи своята благодарност към гостите на събитието – секретарят на община Харманли - г-жа Цонка Малева, началник отдел "Образование и социални дейности" - г-жа Маргарита Тървалиева, директорът на СУ „Неофит Рилски“ Валентина Павлова, както и представителите на Сдружение „Бизнесът за Харманли“ и Народно читалище „Харманли 2001“.