„ОТКРИТ УРОК ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“ С ЛЕКТОР ЮЛИАН СОФРОНИЕВ В СУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

1820

Юлиан Софрониев е основател на компанията "Биодит", която произвежда системи за контрол на достъпа чрез биометрична идентификация - компания и технологии, които са изцяло български, но в полза на целия свят. 
Открият урок бе изнесен пред учениците от 9 клас. От първо лице те се запознаха с „предприемачът“ и неговите реални трудности и успехи след упорита работа. Към дискусията по темата взе отношение и д-р Светослав Маноилов, старши експерт "Бизнес развитие". Той е част от екипа на „Джуниър Ачийвмънт“ и активно работи за установяване на партньорства и съвместни дейности с общини в цялата страна в полза на учениците. Д-р Светослав Маноилов прикани възпитаниците на СУ „Неофит Рилски“ да се включат в бъдеще в иновационните лагери, организирани от „Джуниър Ачийвмънт“, България. 
Гост на лекцията бе заместник кметът Валентина Димулска, която поздрави ръководството на СУ „Неофит Рилски“ за организирането на първата сбирка по предприемачество в гр. Харманли. Присъстваха и представители на Сдружение „Бизнесът за Харманли“. Благодарности към лектора бяха поднесени от всички гости на събитието.