„ОБЩИНАТА –ТОВА СМЕ ВСИЧКИ НИЕ!“

1566

Много често контрольорите и служителите на ОП „Чистота“ и Звено „Общинска охрана“ се натъкват на хулигански прояви, на случаи на нарушаване на обществения ред и правила в общината от недобросъвестни лица. 
Въпреки че правим всичко възможно да отстраняваме своевременно нередностите в т.ч. почистваме нерегламентирани сметища, ремонтираме повредени тротоарни бордюри, заменяме с нови счупени и повредени съдове за смет и т.н, действията на тези лица продължават… Цветята и растенията, с които облагородяваме града ни, биват изкоренени и откраднати, само дни след тяхното засаждане. Редовно се натъкваме и получаваме сигнали за изпочупени и повредени съоръжения за игра по детските площадки. Родители се оплакват, че около детските кътове е мръсно, а самите те замърсяват… и още много, много факти. 
В много от констатираните случаи на нередност, нарушителите са известни, благодарение на поставените камери за видеонаблюдение из града… Решихме да ги показваме и на вас, както нарушителите, така и тяхната недобросъвестна дейност. 
В тази връзка инициираме рубриката „ОБЩИНАТА - ТОВА СМЕ ВСИЧКИ НИЕ!“. За целта на официалната интернет страница на Община Харманли www.harmanli.bg отделихме специално място, където ще поставяме снимки, ще показваме и разказваме за нарушителите. Ще ви информираме и за предприетите мерки срещу извършителите, и за отстраняването на констатираните повреди и щети. Ще се радваме, ако и вие, гражданите на Харманли, ни изпращате снимков материал и информация за установени лица и техните нарушения. 
Може да подавате сигнали и информация на електронен адрес obshtina_harmanli@harmanli.bg.
Крайно време е да проумеем, че общинската собственост е на всички нас – жителите на Община Харманли. Отстраняването на повредите и предприетите ремонти изискват финансови средства, а тези средства са на всички нас –данъкоплатците. Нека бъдем съвестни граждани и да опазваме града си. Това е общият ни дом и от нас зависи той да бъде уютен, чист и подреден…, защото „ОБЩИНАТА – ТОВА СМЕ ВСИЧКИ НИЕ!“