ОБЩИНА ХАРМАНЛИ СЕ ВКЛЮЧВА В СВЕТОВНАТА ИНИЦИАТИВАТА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

1313

В рамките на един час, сградата на Община Харманли ще бъде с изключено фасадно осветление на 25 март от 20.30 до 21.30 часа. По този начин градът ни ще се включи в най-голямата природозащитна инициатива, по време на която хора от цял свят символично спират осветлението, за да привлекат вниманието към спешната нужда от действия срещу климатичните промени. 
Със специално писмо, кметът Мария Киркова призова директорите на училища и детски градини, както и представители на обществени институции да се включат в инициативата и затъмнят сградите в посочените дата и час. 
По традиция, „Часът на земята“ се провежда в последната събота на месец март. Мотото на кампанията в България тази година е „Загаси светлините, отвори очи на планетата! На много места в страната ще бъде ограничено фасадното осветление на административните сгради.
Всеки жител на общината също може да покаже съпричастността си към проблема с климатичните проблеми, като в рамките на един час на 25 март, от 20.30 до 21.30 часа загаси осветлението в дома си.