НА ЛАЗАРОВДЕН СРЕД ПРИРОДАТА С ПРИЯТЕЛИ

112
Днес, на Лазаровден в село Лешниково бе извършен водосвет на облагороденото място около възстановената чешма „Трескаво геренче“. През 2022 г. благодарение на група ентусиасти, кмета на селото, доброволци и дарители, водата в чешма „Трескаво геренче“ отново потече. С огромно желание и любов, с много усилия и труд те продължават да осъществяват своите идеи и превръщат това място в едно красиво кътче за отдих и отмора. Община Харманли финансира проекта: „Сред природата с приятели“ на НФМГ „Заедно за Лешниково“.
Кметът на Община Харманли Мария Киркова присъства на събитието и заедно с кметския наместник на с. Лешниково Дечко Райчев засадиха дърво в местността Треската, където се намира и облагородената зона. Тя изказа своите благодарности на всички, вложили труд и средства, за да превърнат местността в едно атрактивно място за почивка и разходка, за съхраняване на историческите и природни забележителности.
Прекрасните Габриела, Симона и Виолета, чийто корени са от с. Лешниково зарадваха всички присъстващи със своите изпълнения.