КУЛТУРНА ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ХАРМАНЛИ – 2 МАЙ

471
 
????На 15 април /понеделник/ от 11:30 часа с изложба „Магията на хляба“ в Исторически музей ще бъде открита празничната програма по повод Деня на Харманли – 2 май.
????На 16 април /вторник/ от 17:30 часа в Културен център Харманли ви каним на Творческата вечер на Хайри Хамдан - писател, преводач, съставител на антологии и носител на световни литературни награди в различни страни.
????На 18 април /четвъртък/ от 17:30 часа в Културен център Харманли, ще се състои прожекция и среща със създателите на филма „Пътища и сенки край Извора на Белоногата“ за живота на П. Р. Славейков.
????На 23 април /вторник/ предстои откриване на изложба „Пътят“ на академик Христо Панев. Събитието ще се състои в Културен център Харманли от 17:30 часа.
????На 24 април /сряда/, от 17:30 часа на Ротондата пред Исторически музей ще се проведе „Дефиле на народната носия – живата традиция на региона“.
????На 26 април /петък/, от 11:30 часа в Исторически музей ще бъде открита временна фотоизложба „Обновен към бъдещето устремен. Харманли от XX век“.
????На 27 април /събота/, от 11:00 часа, в отсечката на бул. „България“ /до магазин Силвана/ стартира Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града.
????На празничният 2 май, от 9:00 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли.
От 11:00 часа в Конферентната зала на Културен център Харманли ще се проведе тържествената сесия на Общински съвет Харманли. Традиционно ще бъде връчено званието Почетен гражданин на Харманли.
???? 20:00 часа е началото на празничният концерт на пл. „Възраждане“, който тази година ще зарадва гражданите и гостите на града с участието на носителите на тазгодишната награда за съвременна музика ИКАР 2024, групата DEEP ZONE PROJECT. А фойерверки ще закрият празничният 2 май.