КОЛЕДА НА ХАРМАНА

391
На 16 декември /събота/ от 10:00 часа Община Харманли ви кани в парк „Димана Данева“ на второто издание на „Коледа на Хармана“, със специалното участие на шеф Ангел Ангелов.
С наближаването на Коледа все повече копнеем за уютната домашна атмосфера и най-вече за домашно приготвените вкусотии.
☃️Заповядайте на Коледният базар, където ще ви очакват ръчно изработени коледни декорации, кулинарни вкусотии и много изненади.
Ученици, музикални певчески групи и народни състави от Харманли ще се погрижат за празничното настроение.
????Община Харманли организира кулинарен конкурс „ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА“, вдъхновен от коледните празници. В него могат да се включат всички любители на кулинарното изкуство, които ще мерят сили в следните раздели: 1. Ястия за Бъдни вечер; 2. Коледни ястия; 3.Обредни хлябове, питки, баници; 4. Празнични сладкиши и десерти и 5. Най-оригинална презентация. Заявки за участие се приемат до 14.12.2023 г. в офиса на пазара.
????В денят на събитието /16.12.2023 г./ участниците трябва предварително да донесат готовите ястия между 9:30 и 10:30 часа на „Празничната трапеза“ в парк „Димана Данева“. Откриването на конкурса ще бъде от 11:00 часа, когато компетентно жури ще оцени най-вкусните и интересни ястия. Освен вкусови данни, ще се търсят и най-атрактивно поднесените традиционни изделия.
???? Oтличените ще получат награди, а след края на конкурса всички участници и гости ще могат да дегустират кулинарните творения.
❄️Заповядайте на второто издание на „Коледа на Хармана“. Обещаваме ви много настроение, изненади, награди и дегустации. Усмивките???? и доброто настроение са задължителни!????