ХАРМАНЛИ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ХРИСТО БОТЕВ

542
Днес, сигналът на сирените в 12.00 часа възвести почитта ни към Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Пред паметника на Христо Ботев на пл. „Възраждане“ в Харманли, родолюбиви харманлийци, засвидетелстваха своята признателност. Рецитал на стихотворенията „Майце си“ и „Молитва“ представи талантливата актриса Иванка Шекерова.
В словото си заместник кмета на община Харманли Валентина Димулска подчерта: „Христо Ботев има своето неотменимо място в българската историческа памет. Той вярва пламенно, че свободата се изгражда в душите, не по площади и трибуни и показа на дело, че за свободата на България е оправдана всяка саможертва.“
Представители на община Харманли, ОбС Харманли, Исторически музей Харманли, партийни и обществени организации, училища и граждани присъстваха на ритуала и в знак на признателност положиха венци и цветя на паметника. Панихида, в памет на поета – революционер и на всички последвали примера му в борбата за свобода бе отслужена от архиерейски наместник Отец Живко Петров и йеромонах Максим.