ХАРМАНЛИ ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО ТРЕТИ МАРТ - НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

210
С молебен за благопреуспяването на българския народ в църквата „Св. Атанасий Велики“, започна официалното отбелязване на 3 март в Харманли.
Началото на тържественото честване на националния празник на България пред Руския паметник, дадоха учениците на СУ „Неофит Рилски“, които със своите слова – силни и спиращи дъха, ни накараха да съпреживеем случилото се преди 146 години и да се чувстваме горди от предците ни дали живота си, за да има днес Свободна България.
В словото си по повод националния празник на България, кмета на Община Харманли Мария Киркова подчерта: „Нека ценим Трети март, както ценим собствената си осъзнатост на свободни, мислещи и търсещи най-доброто в живота, защото тази дата е онзи миг в календара на България, заради който днес сме свободна европейска държава с ценности и история. Нека да знаем за извършените подвизи, нека да помним посланията, които са валидни и днес!“.
Трибагреника бе издигнат под звуците на химна на Република България, изпълнен от учениците на ОУ „Иван Вазов“. Бели, зелени и червени балони полетяха високо в небето като символ на нашата свобода, която трябва да ценим и пазим.
Панихида в памет на загиналите герои за Освобождението на България от османско владичество отслужиха Архиерейски наместник за Харманли Живко Петров и йеромонах Максим. Венци и цветя на паметника бяха поднесени в знак на почит и признателност от името на Община Харманли, ОбС Харманли, представители на политически партии, обществени организации, училища, детски градини, читалища, клубове и граждани.
Честит празник
????????