2 МАЙ - ДЕН НА ХАРМАНЛИ

545
По повод празничния за Харманли – 2 май, в църквата „Св. Атанасий“ днес бе отслужена тържествена Света литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли от Архиерейски наместник Отец Живко Петров и Отец Максим. Празникът продължи с тържествена сесия на Общински съвет Харманли, която започна с поздрав на децата от Детска градина „Ален мак“ Харманли с песента „Харманли“.
Кметът на Община Харманли Мария Киркова благодари на своите съграждани за привилегията и честта да служи като кмет на едно толкова специално кътче от България – с красива природа, богата история, трудолюбиви и достойни хора. „На днешният 2 май - летният Атанасовден, искам да благодаря на всички за приноса в развитието на родния ни град и да пожелая здраве, силна воля, толерантност и много успехи. Нека не забравяме и тези, които са положили тук първия камък и са създали град, завещали са ни поминък и традиции, които да пазим и да почитаме!“ Тя поздрави и нашите съграждани мюсюлмани по случай Рамазан байрам, като им пожелавам мир, сговор и благополучие.
Поздрави към гражданите отправиха представителите на групи общински съветници на ОбС Харманли и Председателят на клуб „Възрожденец“ Мирослав Стойчев. Община Харманли получи поздравителни адреси от областния управител, институции, детски градини, училища, кметове на общини от областта, както и от евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.
Кметът Мария Киркова връчи плакет и грамота за високи постижения в областта на спорта на харманлийските лекоатлети Божидар Саръбоюков, Ирен Саръбоюкова, Стела Гешева, Денис Адил и Цветка Дякова.
Плакет за заслуги бе връчен и на техният треньор и Почетен гражданин на Харманли г-н Димитър Карамфилов. Благодарение на него децата ще представят град Харманли на много международни спортни прояви през 2022 г.
Преди тържественото заседание да продължи с официална церемония по удостояване на „Почетен гражданин“ на град Харманли, децата от ДГ “Ален мак“ Харманли отново създадоха цветно настроение с изпълнението на „Шопски танц“.
Тази година по предложение на Кмета Мария Киркова званието „Почетен гражданин“ се присъжда заслужено на Ганка Маринова Савова за приноса и в образователното дело на град Харманли.
Ганка Савова получи Почетен плакет, грамота и много цветя и поздрави от свои колеги, приятели и гости на събитието.
Сред официалните гости, уважили празника на нашия град бяха народният представител д-р Георги Станков и кмета на Община Хасково Станислав Дечев.