2 МАЙ - ДЕН НА ХАРМАНЛИ

1702

По повод празничния за Харманли – 2 май, в църквата „Св. Атанасий“ днес бе отслужена тържествена Света литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли от Архиерейски наместник Отец Живко Петров и Отец Георги Дановски. Празникът продължи с тържествена сесия на Общински съвет Харманли.
Градоначалникът на Община Харманли Мария Киркова благодари на своите съграждани за привилегията и честта да служи като кмет на едно толкова специално кътче от България – с красива природа, богата история, трудолюбиви и достойни хора. В поздравително си слово тя подчерта: „Постигнахме много, но съм наясно, че пред нас има още много задачи за изпълнение, за да може Харманли да продължава да върви по пътя на прогреса и да става все по-атрактивно място за живеене, учене, работа и забавление. Затова искам да виждам как всички НИЕ работим, за да създадем условия за по-добър живот тук! Акцентирам върху НИЕ, защото ако ме попитате кое е нещото, което прави един град велик, то ще Ви отговоря - за мен това са хората, които живеят в него! Ние и нашето желание да внасяме позитивни и значими промени, както в техния, така и в живота на общността!“ 
Областният управител на област Хасково Станислав Дечев поздрави харманлийци за празника. Той с радост сподели, че всеки път когато идва тук вижда града ни все по-приветлив и изпълнен с усмихнати и ведри хора. Той поздрави Кмета Киркова и нейния екип за труда и всеотдайността, с която работят и пожела успех в предстоящите начинания на Общината. Поздрави към гражданите отправиха още представителите на групи общински съветници на Общински съвет Харманли и почетния гражданин на Харманли проф.Чернев. Община Харманли получи много поздравителни адреси, сред които и на Председателя на Народното събрание на Република България – Цвета Караянчева.
По традиция тържествената сесията продължи с официална церемония по удостояване на „почетен гражданин“ на град Харманли. Тази година по предложение на Кмета Мария Киркова това бе Димитър Карамфилов - настоящ треньор и селекционер по лека атлетика. Личност с огромен принос в развитието на спорта в Харманли. Треньор на спортисти, които прославят не само града, но и страната ни. Карамфилов получи почетен плакет, грамота и множество поздрави от гостите на събитието. 
Сред официалните гости, уважили празника на нашия град бяха, народните представители д-р Георги Станков и Митко Полихронов, зам.- областния управител д-р Стефка Здравкова, кметовете на Община Свиленград инж. Георги Манолов и Община Любимец инж. Анастас Анастасов. 
По повод празника учениците от СУ „Неофит Рилски“ посветиха на града ни рецитал от стихове от произведенията на харманлийските писатели - Гочо Карагьозов, Мария Желязкова, проф. Петър Льондев.