19 ОКТОМВРИ – ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР

1857

На днешния ден се отбелязва Денят на българския лекар. Той се чества от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Иван Рилски. Според преданието най-великият български светец е извършил много чудеса, както приживе, така и подир смъртта си. Именно заради това и българските лекари са избрали светеца за свой закрилник. 
Ръководството на Община Харманли поздравява всички лекари, които всеотдайно се грижат за живота и здравето на жителите от общината.
Да спасиш живот е велико нещо, присъщо за най-хуманната и благородна професия - лекарската. Ето защо работата ви е високо отговорна и достойна за признание.
Продължавайте със сърце и душа, с професионализъм и всеотдайност да служите на хората, и да оправдавате очакванията на своите пациенти.Останете все така всеотдайни и отдадени на професията си и следвайте упорито целите си.
Нека вашите успехи се измерват в стотици спасени човешки животи, а това сигурни сме, ще бъде най-голямата награда и удовлетворение от положения труд.
Бъдете здрави! Нека Св.Иван Рилски ви закриля и напътства делата ви!