150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ ЗА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

108
150 години след гибелта на Апостола на българската свобода отбелязваме деня на безсмъртието на Васил Иванов Кунчев. Преди 150 години Васил Иванов Кунчев извървява последните си земни стъпки и вместо смърт среща безсмъртие. Вместо забрава - вечна слава. Вместо тъмнина, запалва факела на свободата.
„Ако се научим да гледаме на настоящето си през очите на Апостола, ако се опитаме да съизмерим делата си с неговия аршин, препятствията, които срещаме по пътя си напред няма да изглеждат толкова непреодолими, а мечтите ни за един по-справедлив и хуманен свят ще станат напълно достижими, защото всичко зависи от нас и е в нашите собствени ръце.“ подчерта заместник кметът на Община Харманли Валентина Димулска в своето тържествено слово по повод 150 години от безсмъртието на Васил Левски.
Възпитаниците на СУ „Неофит Рилски“ докоснаха сърцата ни със стихове за Апостола на Свободата. Отслужена бе и панихида в памет на дякон Левски от Архиерейски наместник Отец Живко Петров.
Венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха Ръководството на Община Харманли, Общински съвет Харманли, общински съветници, представители на политически партии, организации, училища и детски градини, граждани.
Поклон пред теб, Апостоле!????????