Общината - това сме всички ние! вижте всички  

ВАНДАЛСКИ ПРОЯВИ И ПОСЕГАТЕЛСТВО ВЪРХУ ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ

892

Във време, когато всички трябва да сме обединени и единни срещу общата заплаха – коронавирус и когато всички общински и държавни учреждения са ангажирани с прилагане на извънредни мерки за сигурност и осигуряването на безопасна и чиста среда за гражданите на Харманли, ученици посягат на общинска собственост, рушат и вандалстват.
Вчера по време на дистанционното обучение у дома, когато само и единствено родителите са отговорни за своите деца, няколко момчета на възраст между 13 и 14 години с български произход извършват вандалски прояви на спортното игрище, намиращо се на ул. „Алеко Константинов“. Разположеното в близост видео наблюдение показва как въпросните лица блъскат със стикове мрежата, а по-късно разкъсват част от нея, с цел да излязат през образувалия се отвор, вместо през вратата… Игрището, което те грубо рушат е същото, на което тренират. Община Харманли сигнализира органите на реда, извършителите са установени, съставени са протоколи за предупреждение на лицата, носещи отговорност за извършеното нарушение.
Поводът за тази публикация са зачестилите подобни случаи на спортните обекти. На същото спортно игрище преди дни бе разбита вратичката на електрическото табло за осветление, а кабелите отвътре извадени. Едва ли е нужно да обясняваме колко всъщност опасно е това деяние за живота и здравето на хората.
Поредна вандалска проява е тази на територията на Спортен комплекс „Хеброс“ през нощта на 12 срещу 13 март, където е счупена чешмичката -фонтан в централната част на комплекса. Опит за посегателство има и върху самите охранителните камери, извършено отново от малолетни лица. Подадени са сигнали към съответните институции за всички тях.
Общинското ръководство апелира за отговорно отношение към общинската собственост. Призовават се гражданите, които имат информация за нарушители на реда и вандалски прояви да подават сигнали на дежурните към Община Харманли - тел.089 346 4553 или тел. 112.