ВЪЗСТАНОВЯВА СЕ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ХАРМАНЛИ ПРИ СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

951

Днес на заседание на Общинския кризисен щаб Харманли се взе решение да се възобнови посещението на градски паркове и градини, намиращи се на територията на община Харманли, съгласно заповед №РД-01-239/ 26.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

-Според заповедта, посещението на парковете се разрешава САМО на деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на семейства (но не повече от двама възрастни), във времето от 9:30 до 18:30 всеки ден. Разрешението важи и за собственици на кучета (но не повече от един), във времето до 9:30 ч. и след 18:30 ч. всеки ден.

-Посещенията ще изискват стриктно спазване на противоепидемичните мерки, като задължително носене на предпазни маски, спазване на дистанция от 2.5 м. от други семейства, еднопосочно движение и използване на обозначени маршрути.

-Забранява се използване на детски и спортни площадки

-Забранява се употребата на алкохол.

-Да се избягва докосване на повърхности като сядането на пейки и тревни площи.

-Пешеходните алеи ще бъдат периодично дезинфекцирани.

-Общински служители и служители на РУ на МВР ще следят за реда.

-От Община Харманли препоръчват парковете да не се посещават от хора, които имат симптоми като температура, кашлица и задух. Ако при идване на разходка видите, че в парка има много хора, да не влизате, а на територията на парка да не оставате повече от 2 часа. След като се приберете от разходка да измиете ръцете си и да почистете дрехите, с които сте били.