ВЪЗСТАНОВЕНА СТАРА ЧЕШМА В ЛЕШНИКОВО

539
Днес, в деня, когато православната църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София и отдава почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта в село Лешниково бе извършен водосвет на облагороденото място около възстановената чешма „Трескаво геренче“ и осветен курбан за здраве и берекет на жителите.
Благодарение на няколко ентусиасти, кмета на селото, доброволци и дарители водата в чешма „Трескаво геренче“ отново потече. С огромно желание и любов, с много усилия и труд те възстановяват мястото и го превръщат в едно красиво кътче за отдих и отмора. Местните хора разказват, че изворът има целебна сила и лекува треска, откъдето идва и името му.
Беседката до чешмата е финансирана със средства от Община Харманли по проект: „Беседка „Да отидем до чешмата” от кампания „НИЕ И НАШЕТО УТРЕ” – 2022г.
Кметът на Община Харманли Мария Киркова присъства на събитието и изказа своите благодарности на всички, вложили труд и средства, за да превърнат местността в едно атрактивно място за почивка и разходка, за съхраняване на историческите и природни забележителности.