УЧЕНИЦИ ПОКАЗАХА ЗАВИДНИ ЗНАНИЯ В УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ.

2567

В навечерието на Националния празник на страната ни и по повод 140 години от Освобождението на България се проведе двубой по знания между отборите на ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Неофит Рилски“. Инициативата се организира от Община Харманли, Исторически музей Харманли и Общински комитет „Васил Левски“. Залата на Културен център Харманли се оказа тясна за посетителите, които бяха дошли да подкрепят своите отбори в надпреварата. 
В патриотичен дух, в началото на събитието, своя поздрав към публиката отправиха децата от ДГ „Ален мак“ и ДГ „Пролет“. 
Участниците в състезанието демонстрираха завидни знания в областта на историята и по-специално по теми, свързани със събитията в Руско-турската освободителна война и Освобождението на България. Журито, което имаше нелеката задача да оцени уменията на учениците бе оглавено от директора на Исторически музей Харманли проф. д-р Цонка Каснакова, която малко по-късно, по изключително увлекателен начин, разказа пред присъстващите интересни подробности относно събитията в Руско –турската война и участието на българите в нея. 
Всички състезатели от отборите получиха подаръци и грамоти за достойно представяне. Грамоти бяха връчени и на учителите, допринесли в организацията на събитието. „Щастлива и горда съм, че в града ни живеят толкова знаещи, можещи и ученолюбиви млади хора. Възпитанието на децата в любов към Родината трябва да започва още от най-ранна детска възраст и днес всички вие, учители и ученици доказахте, че умело изпълнявате тази задача. Нека бъдем горди българи и показваме любовта към България непрекъснато “ каза кметът Мария Киркова в своето приветствие към присъстващите. Тя благодари на съорганизаторите и всички, които с труда си допринесоха за организирането на събитието по повод Националния празник на България.Гост на събитието бе и заместник областният управител д-р Стефка Здравкова.