ТОДОР ПОПОВ И ХРИСТО МЕРАНЗОВ ПОЛУЧАВАТ ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ГРАД ХАРМАНЛИ“

1354

Тодор Попов и Христо Меранзов са най-новите почетни граждани на град Харманли – това решиха днес местните парламентаристи на редовното си заседание. Предложението дългогодишният педагог по математика и училищен ръководител Тодор Попов да бъде удостоен със званието е на Кмета на Община Харманли Мария Киркова. В мотивите си за номинацията градоначалникът посочва факти от неговата биография, които го изявяват като виден общественик и доказан, признат през годините учител и ръководител, удостоен с редица други награди.
Второто одобрено предложение е внесено от Стефан Ботев, който стои начело на инициативен комитет за издигането на ст.н. с. д-р Христо Меранзов – спортист, спортен деятел и заместник - председател на Българския съюз за физическа култура и спорт. Според вносителите на предложението заемайки този пост той „ръководи подготовката за участие на българските спортисти в няколко олимпиади“, което е „в основата на големите успехи на българския спорт през седемдесетте и осемдесетте години, когато България е между първите няколко нации в класирането на олимпиадите. “
За одобрение от общинските съветници бяха предложени още две имена, които да бъдат удостоени със званието – тези на Гриша Трифонов/посмъртно/и Маню Манев. Предложенията не срещнаха одобрението на мнозинството от членовете на О б С Харманли. 
Тържественото награждаване на новоизбраните почетни граждани на град Харманли ще бъде на тържествената сесия на 2 май- Ден на Харманли, в Културния център.