ПРОДЪЛЖАВА ПОДОБРЯВАНЕТО НА УСЛОВИЯТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ХАРМАНЛИ

239

В последните години един от приоритетите на Община Харманли е обновяването на материалната база и осигуряване на уют, комфорт и безопасна среда на децата в общинските детски градини в гр. Харманли. 
Следвайки тези цели са закупени нови, цветни, модерни и удобни за ползване от децата гардеробчета за преддверията на детските занимални. За някои от групите са предоставени нови маси изцяло съобразени с възрастовата характеристика на малките ползватели. Тези нови придобивки радват малчуганите, които до скоро използваха гардероби от времето на своите родители. Всички градинки се радват и на нови паравани за куклен театър, които използват за представления и рождени дни и внасят много положителни емоции в ежедневието им.
В голяма част от занималните са монтирани нови климатични системи, които създават уют и комфорт както през студените зимни дни така и през горещите лета. Важно е и осигуряването на здравословно хранене и спортни занимания. Персоналът в основната кухня в ДГ “Пролет“ вече се радва на нови печки с по-голям капацитет и с висока енергийна ефективност, като към тях има и нови домакински посуда, професионален кухненски робот - пасатор + миксер. Те са улеснение в приготвянето на храната за най-малките съобразно изискванията за детско меню и спазването на специфичните диети за здравословно състояние на децата. За добрата хигиена на готварските принадлежности са подменени големия стерилизатор в кухнята, както и всички стари стерилизатори по групите и в трите градини. В дворовете са подновени кътовете за игра с нови беседки, пързалки и озеленяване. 
Пералното помещение в ДГ „Пролет“ е оборудвано с нови професионални пералня и сушилня. За трите детски градини са осигурени ЗарядBOX за наличните таблети, с които децата имат интересни занимания.