ПРАЗНУВАМЕ ТРИФОН ЗАРЕЗАН НА 8 ФЕВРУАРИ - СЪБОТА

374

През месец февруари ще бъдат отбелязани няколко събития от културния календар на Община Харманли, част от които са посветени на „ХАРМАНЛИ НА 510 ГОДИНИ“.
Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан е потвърдил присъствието си за празника Трифон Зарезан в Харманли, който ще се проведе на 8 февруари (събота) в местността Трифончето край града. Той ще води утринното богослужение и тържествената литургия в храм „Св. Трифон“. Следва празничен водосвет и ритуал по зарязване на лозе. Местни винопроизводители ще предложат за дегустация част от продукцията си от вина. По традиция, ще бъде раздаден и курбан за здраве и берекет. И тази година за своите съграждани Община Харманли е подготвила празнична програма с участието на танцови състави, клубове и певци. Осигурен е безплатен превоз за всички желаещи да се включат в празника. Автобусът ще се движи по маршрут: Динков магазин - Пътното - Пощата - Болницата - "Трифончето". Тръгване от спирка Динков магазин в 9:30 часа.
Програмата от събития за месец февруари продължава с поклонение по повод 147 години от обесването на Васил Левски на 19 февруари от 11:00 часа край паметника на Апостола на свободата на площад Възраждане.
От 24 /понеделник/ до 27 февруари /четвъртък/ ще се проведе Първомартенска „Сръчкомания“ в Културен център Харманли между 16:00 – 18:00 часа. Тази година децата ще изработят 510 мартеници, които ще подарят на възрастни хора от града.
КОНФЕРЕНЦИЯ „НОВОТО VREME: ОБРАЗОВАНИЕ & ИНОВАЦИИ“ ще срещне младежи и заинтересовани лица с лектори от Българска Fintech асоциация, Академия за бъдещи създатели „ARC ACADEMY“ и фондация „Америка за България“.