ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ХАРМАНЛИ – 2 МАЙ

1097
С изложба живопис „Пътуването на един пилигрим“ на Благой Господинов ще се открие празничната програма по повод Деня на Харманли – 2 май. Събитието ще се състои в „Културен център“ Харманли на 28 април /четвъртък/ от 17:30 часа.
По повод празника на града, Община Харманли организира общински турнир по футбол в петък на 29 април от 16:00 часа на спортната площадка на ул. „Алеко Константинов“ / ул. „Капитан Петко Войвода“.
По повод Световният ден на танца 29 април, пред НЧ „Дружба 1870“ от 18:30 ще се проведе „Да се хванем на хорото“ с ФК „Загрей“.
Мощен рев на мотори ще озвучи града в събота, 30 април. От 11:00 часа, в отсечката на бул. „България“ /до Динковия магазин /, започва Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града.
Откриването на II турнир за купата на „Вълците“ по хокей на трева ще се състои на 30 април от 11:00 часа на спортното игрище в парк „Димана Данева“.
За пореден път общината ще бъде домакин на Държавното първенство по корабомоделен спорт. Състезанието ще бъде открито на 30 април от 13:00 часа на язовир „Кюмурлука“.
Национален шампионат по Кудо ще събере състезатели от цялата страна, за да се борят за купата на Кмета на 1 май. Начален час 8:30 в Спортен комплекс „Хеброс“.
На празничният 2 май, от 9:00 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли.
От 11:00 часа в Конферентната зала на Културен център Харманли ще се проведе тържествената сесия на Общински съвет Харманли. Традиционно ще бъде връчено званието Почетен гражданин на Харманли.
Празничният вечерен концерт на пл. „Възраждане“ /пред пощата/ тази година ще зарадва гражданите и гостите на града с участието на ДАРА и МИХАЕЛА МАРИНОВА. Началният час на концерта е 20:00 часа. Фойерверки ще закрият концерта, но не и програмата посветена на Деня на Харманли.
За първи път тази година Община Харманли организира „Парад на детските мечти в Харманли“ на 4 май от 17:30 часа. Пъстрото шествие с участието на детски градини и училища ще тръгне от НЧ „Дружба 1870“ - до пл. „Възраждане“.
С театралната постановка „ТЯ И ТОЙ“ на Сатиричен театър „Ал. Константинов“ ще поставим и финала на празничните събития по повод „Деня на Харманли“. Комедийната постановка ще бъде представена на 9 май от 19:00 часа в НЧ „Дружба 1870“.
Заповядайте да отпразнуваме „Деня на Харманли“!