ПРАЗНИЧЕН И ТЪРЖЕСТВЕН 24 МАЙ В ХАРМАНЛИ.

2050

Празничният 24 май в Харманли започна с тържествено шествие, предвождано от мажоретки, в което се включиха редица учители, ученици, деца от детските градини, зрелостници представители на местната власт и много общественици. Малко по-късно на пл. „Възраждане” се проведе и традиционният за този ден ритуал по приемане и предаване на знамената на СУ „Неофит Рилски” и ПГЕТ „Захарий Стоянов”.

„Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е израз на нашата идентичност, на творческия ни заряд, на силата на духовността, крепила ни в трудни времена” – подчерта в празничното си слово кметът на Община Харманли Мария Киркова, която поздрави насъбралото се множество. Тя пожела на учителите и всички съвременни будители вяра и творческа енергия, за да напътстват успешно своите ученици по пътя на знанието.

Тази година Община Харманли отново награди зрелостниците с най-добър успех. Кметът Киркова лично им връчи парични награди и грамоти. Награди за отличниците бяха осигурени и връчени от Таня Пейкова, Президент на Иннер Уил Клуб Харманли и от Милко Милков, Председател на Сдружение „Бизнесът за Харманли”. 
Своя музикален поздрав към присъстващите на площада отправиха малчуганите от детските градини в града и ВГ „Сладурани” към НЧ „Харманли”