ПОСТИГНАТО БЕ СЪГЛАСИЕ ЗА СЪСТАВИТЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ХАРМАНЛИ

120
По покана на Кмета на Община Харманли, на 22.02.2021г. се проведоха консултации с представители на ПП ГЕРБ, КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО“, ПП „ДПС“, ПП „ВОЛЯ“, КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ за сформиране съставите на Секционните избирателни комисии на територията на Община Харманли за произвеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 4 април 2021г.
Представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, постигнаха съгласие за 370-те места, от които 138 ръководни в 46-те Секционни избирателни комисии на територията на Община Харманли.
Съгласно утвърдените от ЦИК методически указания и изчислителна процедура, разпределението на местата в СИК е следното: ПП ГЕРБ разполага в тях със 130 места, КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ с 95 места, КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО“ , ПП „ДПС“ и ПП „ВОЛЯ“ разполагат с по 46 места, КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ имат 7 места.
Консултациите се проведоха при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със заповеди на Министъра на здравеопазването.