ПОСЛАНИКЪТ НА ПОЛША В БЪЛГАРИЯ Д-Р МАЧЕЙ ШИМАНСКИ ОТКРИ АВТОРСКА ИЗЛОЖБА „ПТИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ЕДИН ПОЛЯК“

278
Посланикът на Полша в България д-р Мачей Шимански откри авторска изложба „Птиците на България през очите на един поляк“ в Културен център Харманли. Той е любител на птиците, техен наблюдател от 35 години и фотограф от 15 и както той самият подчертава, и в двете области е любител, но има дългогодишен опит и знания, натрупани както по време на наблюденията и фотографирането, така и благодарение на обществената си дейност в полза на птиците.
Изложбата бе допълнена с презентация и дискусия на тема: „Как да снимаме птици“. Д-р Мачей Шимански проведе работилницата на български език и сподели своят опит с фотографирането на птиците, като подчерта, че това е една от най-трудните и взискателни области на фотографията, много емоционална и не винаги удовлетворяваща.
Събитието уважиха Кметът на Община Харманли Мария Киркова, Председателят на ОбС Харманли Йордан Малинов, зам.кметът Валентина Димулска, секретарят Цонка Малева, учители, ученици и много граждани.
Преди откриването на изложбата Посланикът на Полша в България д-р Мачей Шимански гостува в кабинета на Кмета Мария Киркова. От името на Община Харманли, градоначалникът му подари плакет с лика на Гергана и бутилка вино от местни производители.