ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ХРИСТО БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

105
Днес е денят, в който отбелязваме 148 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета, загинали за свободата и независимостта на България!
Пред паметника на пл. „Възраждане“ се събраха харманлийци да отдадат заслужена почит пред делото и подвига на великия българин – Христо Ботев, който остава завинаги в историята на страната ни, не само като революционер, отдал живота си за свободата на Родината, но и като гениален поет и публицист.
Рецитал на стихотворенията „Майце си“ и „На прощаване“ изнесоха ученици от ПГЕТ „Захари Стоянов“.
„Нека помним подвига, саможертвата и борбата им да видят родината си свободна и нека бъдем достойни за тяхната саможертва. Днес е денят да напомним на себе си, че нищо и никой не трябва да ни спират да работим за добруването на нашето Отечество! Защото както е казал Ботев: „Само онзи, който е живял, страдал и плакал с народа си – само той може да го разбере и да му помогне.“ – подчерта кметът Мария Киркова в своето слово пред обществеността на Харманли.
В памет на Христо Ботев и загиналите за Свободата и Независимостта на България, венци и цветя бяха поднесени от името на Община Харманли, Общински съвет Харманли, представители на политически партии и организации, Исторически музей Харманли, културни институции, училища, детски градини и граждани.