ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ РИК ЩЕ НАЗНАЧИ СЛУЖЕБНО СЪСТАВИТЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ В ОБЩИНА ХАРМАНЛИ

1390

Районната избирателна комисия в Хасково ще назначи служебно съставите на Секционните избирателни комисии в Община Харманли – това стана ясно днес, на провелите се консултации с пълномощниците на парламентарно представените политически партии и коалиции, във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Р България и националния референдум на 6 ноември.
В консултациите се включиха упълномощени представители на ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП Лява България“, ПП ДПС, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция Патриотичен фронт - НДСВ ВМРО, ПП „Атака“, Коалиция „АБВ“.
Още в началото на заседанието постъпи предложение от представителя на Коалиция „БСП Лява България“ Минка Стоянова, с което тя декларира желанието на политическата сила на местно ниво да се откаже от ръководните длъжности в Секционните избирателни комисии /председател, заместник председател и секретар/ като категорично заяви, тези места да се предоставят на ПП „Атака“ и ВМРО. Като мотив за предложението си Минка Стоянова посочи невъзможността и нежеланието на техните представители в СИК да пътуват до Хасково в изборната нощ. 
Според представителя на ПП ГЕРБ Валентина Димулска това предложение от страна на представителя на Коалиция „БСП Лява България“ не е приемливо и противоречи на Изборния кодекс. Това наложи приключване на консултациите и изпращане на протокола в РИК Хасково.