ПО СТАР БЪЛГАРСКИ ОБИЧАЙ В ХАРМАНЛИ ЗАРЯЗАХА ЛОЗЯТА В МЕСТНОСТТА ТРИФОНЧЕТО

1882

Слънчевият ден позволи на всички, дошли да спазят традицията, да станат свидетели на зарязването и поливането на лозите с вино от градоначалника Мария Киркова. Заедно с нея за здрава и добра реколта зарязаха - народният представител Георги Станков, заместник областният управител д-р Стефка Здравкова и председателят на клуб „Възрожденец“ Мирослав Стойчев. 
Празникът започна с Божествена Света Литургия в храм „Свети Трифон“, отслужена от Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан заедно със своя хор от свещеници и духовници от харманлийска духовна околия. Осветен бе и курбана, даван всяка година за празника на жителите на града. Винарските изби от региона бяха предоставили вино за гражданите и гостите на събитието.
Празникът на лозари и винари Трифон Зарезан продължи с песни, танци и всеобщо веселие. За доброто настроение се погрижиха ТС „Хорищенци“ и ТК „Гергана“ с ръководител Галина Христова, ТК „Ритмика“ с ръководител Вели Велев, както и талантливите „Харманлийски славеи“ с вокален педагог Жеко Ангелов, които огласиха местността. Община Харманли и местните винопроизводителите им поднесоха своята благодарност под формата на бутикови вина и грамота за участие.
Благодарим и на Мото клуб „Чакалите“, които бяха подготвили игри и забавления за публиката.
На лозарите и винарите здраве и успехи, слънчева и плодородна година!