ПЪРВО ИНТЕРАКТИВНО ЗАНИМАНИЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА „ПРАВИЛАТА ЗНАЯ – БЕЗОПАСНО С ТРОТИНЕТКА ЩЕ СЕ ДВИЖА И ИГРАЯ“ В ОБЩИНА ХАРМАНЛИ

360
На 14.06.2022 г. се проведе интерактивно занимание по безопасност на движение по пътищата „Правилата зная – безопасно с тротинетка ще се движа и играя“. Дъждът провали плановете на организаторите събитието да се състои навън, но пък децата се състезаваха в лекоатлетическата зала на Спортен комплекс „Хеброс“ гр. Харманли.
Мероприятието бе организирано от Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Харманли, във връзка с 29 юни – Националния ден за безопасно движение по пътищата. Официални гости на събитието бяха Кмета на община Харманли Мария Киркова, експерта от ДАБДП София Росен Рапчев и Началника на РУ Харманли при ОД на МВР Хасково Вълчо Парасков.
Г-н Росен Рапчев от ДАБДП София изнесе кратка беседа за правилата на движение по пътищата, като наблегна на изискванията за управление на тротинетки, и особено на електрическите.
Инспекторите от Пътен контрол към РУ на МВР Харманли провериха познанията на малчуганите с викторина с въпроси за правилата на движение по пътищата, придружена с много награди за вярно отговорилите.
За финал се проведе състезание в две категории – за малките до първи клас, и за по-големите ученици. Победителите на първите три места в двете категории бяха наградени не само за бързина, а и за спазване на пътните знаци, поставени по трасето, като при нарушение на всеки се отнемаха контролни точки.
За всички участници имаше награди. Целта на организаторите бе в началото на лятната ваканция да се насочи вниманието както на децата така и на техните родители към безопасността при пресичане и движение по пътищата, включително безопасното им поведение като пешеходци и водачи на велосипеди и тротинетки.