ОТЛИЧИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА РИСУНКА И ЕСЕ НА ТЕМА „СИЛНИ БЕЗ НАСИЛИЕ“

2193

„СИЛНИ БЕЗ НАСИЛИЕ“ е темата на конкурса за есе и рисунки, иницииран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към Община Харманли. Над 160 деца от Община Харманли взеха участие и се съревноваваха в три възрастови категории. 
За победителите бе организирано официално награждаване в конферентната зала на общината. Заместник кметът и председател на МКБППМН Валентина Димулска поднесе награди и грамоти на участниците от призовите места. Поздрави отличените и им пожела никога да не спират да бъдат „посланици на доброто“. 
В комисията по оценяване на рисунките и есетата бяха обществените възпитатели от училищата. Те присъдиха и победителите от трите категории, а именно: 
В категорията II-IV клас на първо място е класирана рисунката на Гергана Георгиева Стоянова от ОУ „Иван Вазов“, на второ място Рая Диянова Трифонова от НУ „Ал. Константинов“, а на трето място е творбата на Елиф Сунай Исмаил от ОУ „Христо Ботев“, с. Българин.
В категорията V-VII клас, първото място зае Кристиана Иванова Иванова от СУ „Неофит Рилски“, на второ място е оценена рисунката на Николета Николаева Ангелова от ОУ “Иван Вазов“, на трето място – Божидара Албенова Ангелова от ОУ „Христо Ботев“, с. Българин.
В категория VIII-XII клас учениците имаха възможност да изложат своите разсъждения на тема „СИЛНИ БЕЗ НАСИЛИЕ“ под формата на ЕСЕ. Победителят в своята категория Поля Владимирова Демирева от СУ „Неофит Рилски“ прочете на глас своята работа и призова „да бъдем по-добри…да „убиваме“ насилника с нашата доброта.“ Второ място зае Саня Станимирова Чанакова от ПГЕТ „Захари Стоянов“, според която, за да се справиш с насилието са необходими приятелска ръка и подкрепа. Деница Иванова Димитрова, ученичка от СУ „Неофит Рилски“ спечели 3 - то място от конкурса. Според нея трябва да ценим радостните моменти от живота и да разпръскваме положителна енергия под формата на добрини към околните.