ОБЩИНА ХАРМАНЛИ С ГРИЖА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

284
Продължава обновяването на интериора и игровите комплекси в детските градини „Пролет“, „Ален мак“ и „Детски свят“ в Община Харманли. Закупени са 36 нови четирикрилни гардеробчета за дрехите и обувките на децата, детски скамейки, нови масички, пластмасови столчета, секции с шкафчета и пердета, а за удобство на учителите е внедрена нова компютърна система. Община Харманли предостави и нови 650 броя спално бельо за децата. Бяха поставени и последните 10 необходими нови климатика. В една от градините е подновена подовата настилка с нов ламинат, а в останалите две са закупени нови балатуми и пътеки.
В детските заведения е извършена ремонтна дейност на терасите, а люлките и пързалките – освежени с боя. Дневните стаи са боядисани с латекс. Целта е атмосферата да бъде по-привлекателна за децата и по-приятна за работата на учителите. Средствата са от общинския бюджет.
По спечелен проект на ПУДООС в ДГ „Пролет“ е обновена още една детска площадка със стоманобетонна конструкция като е поставено комбинирано съоръжение за игри и ударопоглъщаща настилка. Приоритет за общинското ръководство продължават да бъдат най-малките жители на общината.