ОБЩИНА ХАРМАНЛИ ПРЕДОСТАВЯ МЕСЕЧНИ СТИПЕНДИИ НА ЧЕТИРИМА СПОРТИСТИ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ

196
За изключителни спортни постижения на младите лекоатлети Ирен Саръбоюкова и Божидар Саръбоюков, Община Харманли предоставя месечни стипендии от по 500 лв. за период от 12 месеца.
Месечни стипендии от по 250 лв. за същият период се дават и на състезателите по корабомоделен спорт Ангел Панайотов и Пламен Георгиев.
През месец януари 2023 г. на Националният шампионат по лека атлетика за мъже „Академик“ в зала, Божидар Саръбоюков достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината „Скок на дължина“ и застава начело в световната ранглиста за сезона при юношите. Покрива норматив за Европейско първенство през 2023 г. за юноши под 20 години, което ще се проведе в Израел, като поставя национален рекорд за юноши под 20 години. През 2022 г. Божидар печели много златни и сребърни отличия на Световни, Балкански, Международни и Национални първенства.
През месец януари 2023 г. на Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки, Ирен Саръбоюкова достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината „Скок на височина“ и оглави световната ранглиста за сезона. Тя покрива норматив за Европейско първенство през 2023 г. за девойки под 20 години, което ще се проведе в Израел, както и за Световното първенство през 2024 г. за девойки под 20 години. През 2022 г. печели множество златни, сребърни и бронзови медали на Европейски, Балкански, Международни и Национални турнири.
Постиженията на брат и сестра Саръбоюкови са следствие на мотивацията, положения огромен труд, дисциплина, лична ангажираност и не на последно място на техния треньор Димитър Карамфилов.
Ангел Панайотов е носител на един златен, пет сребърни и един бронзов медали от Европейския шампионат в Букурещ през 2022 г., където е обявен за най-добър юноша. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе в Словакия.
Пламен Георгиев е носител на осем златни, четири сребърни и седем бронзови медала на Републиканските първенства от спортния календар на БФКС за 2022 г. в три различни класа. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе в Словакия.
Предоставяйки стипендиите на нашите млади спортни надежди, Община Харманли застава изцяло в тяхна подкрепа и им пожелава здраве и изключителни постижения.
Гордеем се с вас, упорити млади хора! Бъдете добрите посланици на Харманли по целия свят!
????????