#ОбединениСрещуCOVID-19

1229

На 21 март на заседание на Общинския кризисен щаб, МБАЛ Харманли обяви нуждата от гражданска подкрепа за закупуването на генератор и UPS устройства, необходими за апаратите за командно дишане, които ще се използват в борбата с COVID-19. На обявената дарителска сметка на сайта на болницата http://www.mbal-harmanli.org/ до този момент са събрани 4 500лв., благодарение на дарители в лицето на местни фирми, част от които „Зайчев и син“ ООД, „Клима-Д“ ЕООД с управител Димитър Димитров, частните лица Пламен Делчев, д-р Таня Маркова и други граждани пожелали анонимност. Дарител, който също пожела да остане анонимен, осигури средствата за закупуване на единия UPS в размер на 1200лв. Болницата получи помощ още от фирмата „АБС Строй“ ЕООД, която дари бетон за отливането на площадка пред отделението предназначено за лечение на пациенти заразени от коронавирус. Болницата получи допълнителни предпазни маски за многократна употреба от д-р Георги Станков - 500 бр. и Диана Вагларова 50 бр.
Генератора и UPS устройства са вече доставени и монтирани. Тази техника е жизнено важна, за да бъде съхранен човешкия живот, поддържан временно чрез апаратите. Дори за минута спиране на тока, означава фатален край за пациента.
Заедно се справихме в изключително кратки срокове с ремонта на няколко изолирани стаи, обособяването на самостоятелен вход-изход, като за този ремонт отново съдейства местния бизнес.
Нека обединим усилията си срещу COVID-19. Сега задачата ни е да бъдем в полза на медиците от харманлийската болница, да осигурим по-безопасна и спокойна среда за работа. Дарителската сметка остава активна. За повече информация и възможността да помогнете не само с парични средства можете да се свържете с координатора на болницата Нина Георгиева - 0887806350.
От Общинския кризисен щаб изказваме благодарност на дарителите за съпричастността в този труден за всички момент.