НОВИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19

910
В съответствие с препоръките на Националния оперативен щаб, за социална изолация и с цел максимално ограничаване разпространението на COVID-19, РЗИ – Хасково въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на област Хасково до 29.03.2020г.:
1. Преустановява се предлагането в търговски и производствени обекти на непакетирани прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици, закуски и др.
2. Преустановява се ползването на кафе-автомати и вендинг машини, разположени на открито.

Община Харманли напомня за следните горещи телефони:
Тел. 0882352391 – Всеки делничен ден от 9 до 16 часа могат да се обаждат самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и медикаменти. Продуктите се закупуват със средствата на възрастните и трудно подвижните хора и по тяхна заявка.
Тел. 0373 8 2608 или 0893 464 553 - за приемане на заявки за медикаменти и стоки на самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни през почивните дни (събота и неделя). Заявките ще бъдат обработвани в понеделник. На този телефон също можете да подавате сигнали за съмнение за нередности във връзка с коронавируса.
Тел. 112 - Контрол върху спазването на карантина и съмнение за нередности.