НОВ КЪТ ЗА ОТДИХ СРЕД ОБНОВЕНИЯ ЦЕНТЪР И ГЛАВЕН ПЪТ НА СЕЛО ШИШМАНОВО

182

Младите хора на село Шишманово създадоха приятен кът за отдих за деца и възрастни край детската площадка в центъра на своето село. С реализацията на проекта „Наше село“, част от кампанията „Харманли за младите“, те изградиха дървена беседка с маса и пейки, където ще се събират всички поколения. Красивата беседка прекрасно допълва и напълно обновения център и главен път в селото.
Приключи ремонтът на последния четвърти обект от проект „Рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа на територията на Община Харманли", където 3,000 км. от път НКV 1217/II-76 Българин- Шишманово, който е с обща дължина от 4,300км., е рехабилитиран, с поставени нови водостоци; тръбна мрежа за широколентов интернет; банкет; мантинели; бордюри; тротоари в населеното място; маркировка. Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020. За оставащият участък от пътя между селата Българин и Шишманово (1,300км), който не е обновен поради конкретните изисквания на програмата, Община Харманли търси възможности за финансиране.
Напомняме, че преди започването на реконструкцията на пътя, приключи и подмяната на 500 метра от основния захранващ водопровод в селото, попадащ под платното, което бе ремонтирано. Инвестицията е осъществена по искане на Кмета на Община Харманли Мария Киркова от ВиК Хасково.