НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО МИТРОПОЛИТ КИПРИАН - ГОСТ НА ТЪРЖЕСТВЕНАТА СЕСИЯ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ХАРМАНЛИ

2311

Старозагорският Митрополит Киприан, народните представители Станислав Дечев и Евгения Ангелова, почетни граждани и много общественици споделиха днес празничните мигове на тържествената сесия по повод 2 май - Ден на Харманли.
Всички те отправиха благопожеланията към ръководството на общината, общинските съветници и жителите на Харманли. Редица поздравителни адреси пристигнаха в общината по повод празника на града. 
"В празничния ореол на днешната дата са вплетени почитта към предците ни, мъдростта на миналото, отговорността към настоящето и надеждата за утрешния ден. Харманли - това са неговите жители. Това сме всички ние- тези, които сме тук и онези, пръснати по света, които сигурна съм не спират да милеят със синовна обич за родния си град.И нека тази обич бъде в основата на делата ни.Нека бъдем разумни в решенията си и отговорни пред задачите си, защото само така ще постигаме целите си и ще надграждаме постигнатите резултати" - каза в празничното си слово градоначалникът Мария Киркова и благодари, както на екипа, с който работи, така и на всички активни граждани, които се включват в местното самоуправление. На всички жители и гости на града тя пожела здраве и благоденствие. 
Здраве и успех в начинанията на общинската управа и гражданите на Харманли пожелаха народните представители Станислав Дечев и Евгения Ангелова. Поздравителен адрес бе прочетен и от името на Областния управител на област Хасково. Приветствия към колегите си и всички граждани и гости направиха представители на групите общински съветници. 
Кметът на Община Харманли Мария Киркова връчи плакети, грамоти и подаръци на новоизбраните почетни граждани Тодор Попов и Христо Меранзов. Видимо развълнувани, те благодариха за полученото признание от обществеността на Харманли. 
Малко по-рано в празничния ден, в църквата "Св. Атанасий" бе отслужена празнична литургия, водена от Негово високопреосвещенство старозагорски Митрополит Киприан.