НА 12 ФЕВРУАРИ ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ ТРИФОН ЗАРЕЗАН В МЕСТНОСТТА „ТРИФОНЧЕТО“

291
Честваме Трифон Зарезан на 12 февруари /неделя/ в местността „Трифончето“. Празника на лозари, винари и градинари се организира от Община Харманли, Архиерейското наместничество, Настоятелството на Параклиса „Св. Трифон“ и Клуб „Възрожденец“.
Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан заедно със своя хор ще отслужат Божествена Света Литургия в храм „Свети Трифон“ от 9:15 часа.
Ритуалното зарязване на лозе ще се извърши от 11:00 часа, след което ще бъде осветен курбана, даван от Община Харманли на празника за здраве и благоденствие на жителите и гостите на града. Местни винопроизводители ще предложат за дегустация част от продукцията си. За настроението на гостите ще се погрижат ДЮТС „Хорищенче“, ТК „Гергана“ с ръководител Галина Христова, ТК „Ритмика“ с ръководител Вели Велев и талантливите „Харманлийски славеи“ с вокален педагог Жеко Ангелов.
Осигурен е безплатен превоз за всички желаещи да се включат в празника. Автобусът ще се движи по маршрут: Динков магазин - Пътното - Пощата - Болницата – местността Трифончето. Тръгване от спирка Динков магазин в 10:00 часа.
Очакваме ви!