МНОГОФУНКЦИОНАЛНАТА СПОРТНА ПЛОЩАДКА В ОУ „ИВАН ВАЗОВ” ХАРМАНЛИ БЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТА

66
Днес в двора на ОУ „Иван Вазов“ Харманли бе открита мултифункционална спортна площадка, изградена по проект "Училището - привлекателен център за нашите деца" по инициатива на Ротари клуб Харманли. Тя е на стойност 208 000 лв. и се реализира със съдействието на Община Харманли, Министерството на Образованието и Науката, Сдружение "Бизнесът за Харманли", фирма "Димана" АД, Българо-френския Ротари комитет, Ротари клубове от цялата страна, учители и граждани. Ритуал по освещаване отслужи архиерейският наместник Отец Живко Петров.
Кметът Мария Киркова, президентът на Ротари клуб Харманли Александър Петров и заместник директорът на ОУ "Иван Вазов" Любка Рогачева тържествено преразяха трикольорната лента. Градоначалникът поздрави всички малки и пораснали деца по случай 1-ви юни. „Особено ми е приятно да бъдем тук заедно. Мисля, че резултатът е безспорен и площадката изглежда прекрасно. Нека пазим съграденото, защото ще остане за поколения напред, ще остане като място за игри и отмора. Желая на учениците най-вече да са здрави и усмихнати, да спортуват и да се забавляват.“ допълни тя.
Многофункционалната площадка е изградена по изцяло съвременен начин с акрилна настилка подходяща за различни спортни мероприятия, включващи хандбал, баскетбол, футбол, волейбол и хокей на трева.
Събитието продължи с демонстративен турнир по различни видове спорт.