МНОГО СЛЪНЦЕ И НАСТРОЕНИЕ НА ПРАЗНИКА НА ДОМАШНОТО ЧЕРВЕНО ВИНО В ХАРМАНЛИ

263
С руйно домашно вино, мезета приготвени на барбекю, народни хора, гайди, песни и с много усмивки и настроение жители и гости на Харманли празнуваха заедно в парк „Димана Данева“. 24-тото издание на традиционният празник на „Домашното червено вино“ бе организиран от клуб „Възрожденец“ съвместно с община Харманли и с подкрепата на винарна „Терра Тангра“.
Тази година кандидатите за приза „Топ винар за 2022“ бяха 32-ма винари. Според регламента за участие в конкурса, производителите се представиха само със собствени вина от последната реколта.
Дегустационната комисия, която оценяваше вината на домашните производители бе в състав: Камен Коев – технолог и съсобственик във винарна Vila Bassarea; Павел Тръндев – технолог на вино и пиво и членовете на клуб „Възрожденец“ – Митко Михайлов и Димитър Димитров.
Тазгодишната награда Топ винар на годината грабна Георги Георгиев. Негови подгласници станаха Тодор Стойчев и Димо Йорданов. Четвъртото място бе присъдено на винопроизводителката Станка Господинова, на пето остана Стоил Стоилов, а на шесто Стойчо Димитров.
За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха талантливите и прекрасни деца от школата по народно пеене към НЧ „Дружба 1870“ с ръководител Руси Стайков, а именно: Александра и Никол Димитрови, Антония Тодорова и Михаил Добрев и гост-изпълнителите от квартет „Аглика“ част от „100 каба гайди“ гр. Смолян.