МАНЕКЕНИ ОТ ДГ „ДЕТСКИ СВЯТ“ ДЕФИЛИРАХА С ТОАЛЕТИ ОТ ОТПАДЪЧНИ МАТЕРИАЛИ

4213

С облекла, изработени от отпадъчни материали дефилираха днес из улиците на Харманли малчуганите от ДГ „Детски свят“. Инициативата е една от дейностите, заложени в проект на детското заведение, като част от екоиграта „МЕГА ЕКО“, финансиран от Община Харманли. 
За да се похвалят с „дизайнерските облекла“ децата пристигнаха пред сградата на Община Харманли, където бяха посрещнати от кмета Мария Киркова. Тя поздрави децата, техните родители и учители за прекрасната идея и творческите умения за сътвореното от техните ръце. 
Останалите дейности по проекта са изграждане на еко кът в двора на детската градина със залесяване на пространството, Хепънинг „Земята наш общ дом“ и организиране на екопразник. Проектът има за цел да наложи у децата, още от най-ранна детска възраст отговорност и придобиване на трайни навици и поведение за опазване на природната среда. 
Учителският колектив изказа благодарност към Ръководството на Община Харманли за отпуснатите средства и реализиране на проекта. От детската градина се надяват, че и занапред ще бъдат организирани подобни инициативи, които са изключително полезни и интересни за децата.