КМЕТЪТ КИРКОВА СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА ХОЛАНДИЯ

1479

Кметът на Харманли Мария Киркова се срещна с Посланика на Холандия у нас Н. Пр. Том ван Оорсхот. След като е посетил РПЦ Харманли, дипломатът е изявил желание да се срещне с местната управа. Разбира се, едни от най-обсъжданите теми в официалната среща бяха тези за проблема с мигрантската вълна, сигурността на границите, дейността на РПЦ Харманли и чуждите граждани.
Посланикът беше любопитен да научи и подробности за това как жителите на Харманли приемат присъствието на чуждите граждани в града и какви са настроенията сред обществеността. 
Кметът на Харманли Мария Киркова изрази всеобщото гражданско недоволство от присъствието на чуждите граждани в града и нетърпимостта на обществеността относно хигиенните навици и битовата култура на обитателите на Центъра. Тя изрази убеденост, че спокойствието на гражданите ще бъде възвърнато до известна степен, единствено, ако Центърът бъде преструктуриран в „център от затворен тип“. 
Като знак на приятелски отношения и предпоставка за бъдещо сътрудничество Н. Пр. Том ван Оорсхот подари на градоначалника сувенир с традиционни мотиви. От своя страна Кметът Киркова връчи на холандския държавник книжното издание „История на Харманли“.