ХАРМАНЛИ СЕ ОБЕДИНЯВА СРЕЩУ COVID 19

965

В последните дни на територията на община Харманли се извършват множество извънредни противоепидемични дейности, които целят да спрат разпространението на COVID 19.
Екипите на ОП „Чистота“ дезинфекцират поетапно паркове, детски и спортни площадки, спирки на градски транспорт, контейнери и кошове за отпадък. Продължава и миенето и дезинфекцията на улиците.
За да обединим усилията си, Община Харманли препоръчва още:
Домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да организират ежедневно миене и дезинфекциране на дръжки на врати, перила, ключове на лампи, асансьори и стълбища.
Предприемат се мерки и във връзка с хората, които се връщат от чужбина и по точно държавите, от които временно се забранява влизането. Ще разчитаме на гражданска активност за подаване на сигнали на номер 112 за лица, които са на територията на общината, НО НЕ СА СЕ САМОИЗОЛИРАЛИ.
Община Харманли напомня още, че не се допуска събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места с цел превенция, както и че на номер 0882352391 всеки ден от 9 до 16 часа могат да се обаждат самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и медикаменти. Продуктите се закупуват със средствата на възрастните и трудно подвижните хора и по тяхна заявка.
Като допълнителна и много важна мярка, спрямо здравните предписания, на територията на МБАЛ Харманли се ремонтираха и обособиха няколко изолирани стаи. Този ремонт е резултат от общата работа на МБАЛ Харманли, Община Харманли, ОП "Превенция, благоустройство и строителство", ОП „Чистота“, ВиК Харманли, Милко Милков - президент на Ротари клуб Харманли, който откликна и осигури работна група бояджии, както и на местни фирми, които изработиха и поставиха дограмата и стълбите на новосъздадения вход.
Харманли отново показа, че обединени сме по-силни. Надяваме се, че всички взети мерки ще дадат резултат. И не забравяйте - най-добрата превенция е дисциплината и отговорността към себе си и околните.