ХАРМАНЛИ ПРАЗНУВА ДНЕС

207
По повод Деня на Харманли и летния Атанасовден, в църквата „Св. Атанасий“ днес бе отслужена тържествена Света литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли от Негово Високопреосвещенство Старазагорски митрополит Киприан в съслужение с местните духовници и гости от епархията.
Празникът продължи с тържествена сесия на Общински съвет Харманли.
В празничното си слово Кмета на Община Харманли Мария Киркова акцентира на посланието на днешният празник, което е в „силата, която носим да преодоляваме предизвикателствата, във вярата, че можем заедно да сътворим по-добро, в съпричастността и сплотеността на хората във време на изпитание.“ И допълни, че „Харманли, това толкова специално кътче от България – с красива природа, богата, изпълнена с трудности, но и с безброй поводи за гордост и възхищение история, разнообразна култура и традиции, и преди всичко трудолюбиви и достойни хора, живеещи тук, ме карат да съм оптимист и с увереност да заявя, че бъдещето на Харманли и неговите граждани ще става все по-добро!“
Кметът на Община Харманли Мария Киркова благодари на всички медици, които изпълняват своя дълг и на доброволците, дарителите, на всички хора, които под някаква форма са се лишили от лично време и средства в полза на обществото. „Благодаря искрено на всички вас за човечността…“
Областният управител на област Хасково Стефка Здравкова, която бе гост на събитието, поздрави харманлийци за празника. Тя с радост сподели, че се гордее с родния си град и, че Харманли е града, в който е избрала да живее и тук да растат децата и. Поздрави към гражданите отправиха още председателят на клуб „Възрожденец“ Мирослав Стойчев, представителите на групите общински съветници в Общински съвет Харманли. Община Харманли получи поздравителни адреси от институции, детски градини, кметове на общини от областта, както и от евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.
Кметът Мария Киркова връчи Плакет и Благодарствена грамота на лекарите Арусяк Ованесян, Мария Илиева, Росанка Дочева, Станимира Петкова, Жана Колева и Светла Тончева за изключителна отговорност при изпълнение на служебните си задължения, за денонощна работа на първа линия и всеотдайни грижи за здравето на пациентите, за човечността и професионализма по време на пандемията.
По традиция тържествената сесията продължи с официална церемония по връчване на званието „Почетен гражданин“ на Харманли. Тази година по предложение на Кмета Мария Киркова, това бе Жеко Ангелов Жеков. Личност с особени заслуги за развитието на града и приноса в различни сфери от обществения живот. Вокален педагог на деца, които прославят не само града, но и страната ни. Жеко Ангелов получи почетен плакет, грамота и множество поздрави от гостите на събитието. Видимо развълнуван той благодари за честта, с която е удостоен. А неговите възпитаници Борко, Иехая и Гергана, поздравиха всички присъстващи с „китка от народни песни“.