ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО ТРИФОН ЗАРЕЗАН В МЕСТНОСТТА „ТРИФОНЧЕТО“ НА 11 ФЕВРУАРИ

171
Честваме Трифон Зарезан на 11 февруари /неделя/ в местността „Трифончето“ гр. Харманли. Празника на лозари, винари и градинари се организира от Община Харманли, Архиерейското наместничество, Настоятелството на Параклиса „Св. Трифон“ и Клуб „Възрожденец“.
Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан заедно със своя хор ще отслужат Божествена Света Литургия в храм „Свети Трифон“ от 9:15 часа.
Ритуалното зарязване на лозе ще се извърши от 11:00 часа, след което ще бъде осветен курбана, даван от Община Харманли на празника за здраве и благоденствие на жителите и гостите на града. За настроението на гостите ще се погрижат Фолклорна формация „Каба Кабадайлии“, ДЮТС „Хорищенче“, ТК „Гергана“ с ръководител Галина Христова, и талантливите „Харманлийски славеи“ с вокален педагог Жеко Ангелов.
Осигурен е безплатен превоз за всички желаещи да се включат в празника. Автобусът ще се движи по маршрут: Динков магазин - Пътното - Пощата - Болницата – местността Трифончето. Тръгване от спирка Динков магазин в 10:00 часа.
Очакваме ви!