ЧЕСТВАМЕ ТРИФОН ЗАРЕЗАН НА 10 ФЕВРУАРИ В МЕСТНОСТТА „ТРИФОНЧЕТО“

2083

Честваме Трифон Зарезан на 10 февруари /неделя/ в местността „Трифончето“. Нека по стара традиция отбележим празника на лозари, винари и градинари с вино и веселие. Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан заедно със своя хор от свещеници ще отслужат Божествена света литургия в храм „Св.Трифон“ от 9:00 часа.
Ритуалното зарязване на лозе ще се извърши от 11:00 часа, след което ще бъде осветен курбана даван на празника за здраве и благоденствие на жителите на Харманли. Местни винопроизводители ще предложат за дегустация част от продукцията си. За настроението на гостите ще се погрижат ТС „Хорищенци“ и ТК „Гергана“ с ръководител Галина Христова, ТК „Ритмика“ с ръководител Вели Велев, както и талантливите „Харманлийски славеи“ с вокален педагог Жеко Ангелов, които ще огласят местността. За първи път тази година Мото клуб „Чакалите“ са подготвили игри и забавления за публиката.
Осигурен е безплатен превоз за всички желаещи да се включат в празника. Автобусът ще се движи по маршрут: Динков магазин - Пътното - Пощата - Болницата – местността Трифончето. Тръгване от спирка Динков магазин в 10:00 часа.
Очакваме ви!