ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

69
Oфициалното честване на днешният Национален празник - 3 март, започна в църквата „Св. Атанасий Велики“. Там бе отслужен молебен с многолетствие за благопреуспяването на българския народ.
Силно начало на тържеството на Руския паметник дадоха учениците от СУ „Неофит Рилски“ с рецитал, който развълнува всички харманлийци, дошли да отдадат почит на героите, дали живота си, за да ни има днес – свободни и силни.
„В историята на България има една дата – Трети март, която е символ на Свободата. Денят, в който се сбъднаха мечтите на всички българи, уповавали се на думите на Апостола Васил Левски: „Какво му трябва на човек, освен да види Отечеството си свободно“. Тази сбъдната мечта, която преди 145 години даде дързост и сили на народа ни да изгради една независима и силна държава.“ подчерта в словото си Кмета на Община Харманли Мария Киркова.
Петметров трибагреник бе издигнат под звуците на химна на България, изпълнен от децата от Вокална група „Вазовци“. 145 балона в бяло, зелено и червено полетяха в небето – символизиращи свободата, завещана от предците ни, която трябва да пазим и предаваме на поколенията след нас.
Панихида в памет на загиналите герои за Освобождението на България отслужиха Архиерейски наместник за Харманли свещениконом Живко Петров и йеромонах Максим. Венци и цветя на паметника в знак на признателност бяха поднесени от името на Община Харманли, Общински съвет Харманли, от представители на политически партии, обществени организации, училища, читалища, детски градини, клубове и много граждани.