„АЗ ❤️ ХАРМАНЛИ“ КРАЙ ЧЕШМАТА В МЕСТНОСТТА „ИЗВОРЪТ НА БЕЛОНОГАТА“

1751

Шарено и весело бе настроението на децата край първата дестинация от ежегодния летен опознавателен тур „Аз❤️Харманли“. По инициатива на Община Харманли заедно с уредник Ирина Атанасова от Исторически музей Харманли и любимия аниматор Тита, децата на града научиха повече за Герганината чешма –историята на построяването на „Изворът на Белоногата“, легендата за красивата българска девойка Гергана и написването на поемата на П.Р.Славейков символ на самочувствието на българина. 
Много интересни игри с балони, обръчи и топки играха малчуганите край чешмата. Преди да приключи днешното весело приключение, всички се снимаха и край големия метален надпис на входа на града ни. Децата на града обичат Харманли, а „ХАРМАНЛИ – ТОВА СМЕ ВСИЧКИ НИЕ“. 
Напомняме ви, че турът „Аз❤️Харманли“ продължава. Очакваме всички малчугани готови за игри и забавления на 24.07. в църквата "Св. Иван Рилски“ и на 31.07. в парк Димана Данева от 10.00 часа. Всеки вторник и четвъртък до края на месец юли продължава и Лятна „Сръчкомания“ от 10.00 до 12.00 часа.